Μεσοθεραπεία

Διάρκεια Θεραπείας: 20-30'
Προτεινόμενες Συνεδρίες: 4 φορές / χρόνο

Τι είναι η μεσοθεραπεία του προσώπου;

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία, που όχι μόνο αντιμετωπίζει, αλλά προλαμβάνει τις ρυτίδες και την χαλάρωση της επιδερμίδας του προσώπου.

Κατά τη διαδικασία της μεσοθεραπείας, μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού, ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου, ινώδους ιστού και ελαστίνης από τον οργανισμό,τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία  του δέρματος.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το υλικό, το οποίο  μπορεί να είναι ένα κοκτέιλ βιταμινών και αμινοξέων μαζί με υαλουρονικό οξύ το οποίο θρέφει το δέρμα και βελτιώνει την όψη και την υφή του.

Στόχος της μεσοθεραπείας λοιπόν, είναι να προσφέρει ένα δέρμα πιο υγιές, λαμπερό και ενυδατωμένο. Η επανάληψη της θεραπείας, είναι πολύ σημαντική, αφού με κάθε συνεδρία, το τελικό αποτέλεσμα βελτιώνεται και διαρκεί περισσότερο.

Σημεία εφαρμογής

Οφέλη

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία προσώπου;

Βήμα 1.

Εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην περιοχή εφαρμογής για 45 λεπτά.

Βήμα 2.

Με τη χρήση λεπτής βελόνας, πραγματοποιούνται πολλά μικρά τρυπήματα σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και γίνεται έγχυση του υλικού που επιλέχθηκε.

Βήμα 3.

Χρήση αναπλαστικής και αντηλιακής κρέμας, για υποχώρηση του μικρού ερεθισμού που προέκυψε και προστασία από τον ήλιο.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα, είναι σε ένα βαθμό ορατό, όμως βελτιώνεται με το πέρασμα των ημερών και φυσικά με την επανάληψη της διαδικασίας.
 
Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συστήνεται η επανάληψη της θεραπείας, για τις αρχικές συνεδρίες, κάθε 2 με 4 εβδομάδες.
 

Για τη διατήρηση του αποτελέσματος, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 2 με 4 μήνες

Η συχνότητα της επανάληψης , μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα, οπότε ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη για εσάς.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Συνήθως ξεκινάμε με 3 μεσοθεραπείες που γίνονται με μεσοδιαστήματα 1 μήνα μεταξύ τους για να δώσουμε μια ώθηση στο αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Αυτή η τριπλέτα θεραπείων μπορεί να επαναλαμβάνεται 2 φορές το χρόνο.

Κατά μέσο όρο, τα αποτελέσματα διαρκούν από 2 έως 4 μήνες.

Το δέρμα μετά τη θεραπεία, απορροφά σταδιακά το πλούσιο σε βιταμίνες υλικό που τοποθετήθηκε και αναζωογονείται.

Για να διατηρηθεί όμως αυτή η συνεχείς θρέψη, πρέπει να γίνονται επαναλήψεις της θεραπείας στη συχνότητα που έχει συστήσει ο γιατρός.

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας, οπότε μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια σχεδόν ανώδυνη θεραπεία. Επιπλέονο ερεθισμός που προκαλείται από την διαδικασία είναι ελάχιστος και υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες.

Θα μπορούσαμε να πούμε γενικά πως η μεσοθεραπεία είναι απο τις πλεόν ασφαλείς θεραπείες αρκεί να χρησιμοποιηθούν πιστοποιημένα υλικά σε εναν κατάλληλο ιατρικό χώρο. Η συχνότερη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η εμφάνιση κάποιου μώλωπα (μελανιάς) σε κάποιο απο τα σημεία εφαρμογής που θα υποχωρήσει τις επόμενες μέρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα με προιόντα μακιγιάζ.